tag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post5390726262028157056..comments2024-03-28T08:33:24.259+01:00Comments on Taste Inspirations: Semur Hati (wątróbka duszona w słodkim sosie sojowym z warzywami) z ryżem w kopercie z omletaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15652696109062217618noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post-1047115324502515452013-04-09T16:38:30.077+02:002013-04-09T16:38:30.077+02:00Gorąco do tego zachęcam !Gorąco do tego zachęcam !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15652696109062217618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post-5450768152318930142013-04-09T12:23:50.230+02:002013-04-09T12:23:50.230+02:00Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :-) Jeśli chodzi ...Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :-) Jeśli chodzi o kuchnię azjatycką - nie to, że nie przekonana jestem - sama chętnie próbuję, ale nie gotuję. Może pora spróbować?magnoliarozmarynhttps://www.blogger.com/profile/01116696807840432427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post-84913387033166216692013-04-09T09:42:32.950+02:002013-04-09T09:42:32.950+02:00oczywiście można użyć piekarnika, ja osobiście wol...oczywiście można użyć piekarnika, ja osobiście wolę kopertę robić na zimno (jeśli chodzi o omlet), nakładając do środka ciepły ryż. Można również po po złożeniu koperty wrzucić całą kopertkę na patelnie (najlepiej teflonową bez tłuszczu)pozwala to na podgrzanie ale i zapobiega rozlatywania sie koperty. W ostateczności można użyć mikrofali ale nie jestem tego wielki zwolennikiem.<br />Jeśli chodzi o sos gado-gado to można go używać do każdego rodzaju sałatek i dań (tutaj ogranicza jedynie wyobraźnia), można go nawet użyć jako marynaty do misa na grilla, ale o tym może więcej jak już sezon grillowy już się zacznie.<br />Jeśli natomiast chodzi o kuchnię azjatycką to jest ona bardzo prosta wbrew pozorom, mam nadzieję że sie do niej przekonasz :-) <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15652696109062217618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post-89345479223470801862013-04-09T09:11:37.354+02:002013-04-09T09:11:37.354+02:00 Witam w świecie kulinarnych blogerów :-) Ja goszc... Witam w świecie kulinarnych blogerów :-) Ja goszczę w nim również dość krótko, a sprawia mi to wielką frajdę !<br />Zachwyciła mnie Twoja koperta z ryżem - proszę o podpowiedź: jak przygotować kilka porcji, żeby nie wystygły? Do piekarnika?<br />Świetny wydaje mi się również sos - masło gado-gado. Do jakich jeszcze sałatek lub przystawek można go użyć? Przyznam ,że w ogóle nie znam się na kuchni azjatyckiej :-( <br />Pozdrawiam. www.magnolia-rozmaryn.blogspot.commagnoliarozmarynhttps://www.blogger.com/profile/01116696807840432427noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8404834098276370289.post-68472267925214022622013-04-07T17:01:29.132+02:002013-04-07T17:01:29.132+02:00This one looks exquisite!
Good job dear ;)This one looks exquisite!<br />Good job dear ;)Cheryl Christinahttps://www.blogger.com/profile/00405067246162805051noreply@blogger.com