Myślałem że mnie już nic nie zaskoczy,a jednak. Dziś chciałbym przedstawić najbardziej ekstramalną wersję kurczaka Gong Bao bez kurczaka i orzeszków. Mam nadzieję że będzie wam smakować.
Składniki:
- Papryka czerwona lub zielona
- 20 niewielkich pieczarek
- 2 papryczki chili
- Marchewka
- Ciemny sos sojowy
- Cebula dymka
- Imbir świeży
- Ząbek czosnku
Przygotowanie
- Kroimy ćwiartkę czerwonej papryki w paski centymetrowej szerokości. Marchew kroimy w cienkie paski (ok 5 milimetrów szerokości). Czosnek i imbir drobno siekamy, papryczkę chili należy pokroić w plasterki. Cebulę dymkę kroimy w pióra, a jej zieloną część siekamy.
- Na woka wrzucamy pieczarki podsmażamy je bez tłuszczu ok minutę na dużym ogniu. Następnie dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz chili, po około minucie dodajemy cebulę i marchew. Dodajemy trzy łyżki sosu sojowego. Wszystko mieszamy i dodajemy paprykę. Całość mieszamy i podgrzewamy na dużym ogniu przez około minutę. W razie potrzeby można dodać sosu sojowego lub troszkę wody aby utrzymać minimalną ilość sosu w potrawie.
- Przed samym podaniem potrawę należy posypać posiekaną cebulą dymką.
Smacznego ! i !
Great one ! Really tasty, i wish i could do it myself ! :D
OdpowiedzUsuńWspaniałe przepisy! Dodaje do obserwowanych i na pewno będę korzystać.
OdpowiedzUsuń