piątek, 31 maja 2013

Grzyby i warzywa w sosie Teriyaki z pieprzem

 

Oto kolejny przepis z serii warzywnej. Zapraszam

Składniki:
  • 10 pieczarek
  • papryka
  • brokuł
  • marchew
  • grzyby mun
  • pędy bambusa
  • por
  • sos Teriyaki
  • pieprz czarny
Przygotowanie:
  1. Marchew kroimy w cienkie paski, pieczarki przecinamy na połówki, brokuła kroimy na możliwie jak najmniejsze kawałki. paprykę kroimy w średniej wielkości paski tak samo jak pora. ( leniwi mogą użyć chińskiej mieszanki warzyw mrożonych) 
  2. Warzywa wrzucamy na woka, dodajemy pieczarki i grzyby mun oraz pędy bambusa. Dodajemy dwie duże łyżki sosu teriyaki i łyrzeczkę świerzo mielonego czarngo pieprzu.
  3. Całość dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie należy gotować całość bez przykrycia aż do zredukowania sosu
Smacznego ! i !








1 komentarz: