Oto kolejny przepis z serii warzywnej. Zapraszam
Składniki:
- 10 pieczarek
- papryka
- brokuł
- marchew
- grzyby mun
- pędy bambusa
- por
- sos Teriyaki
- pieprz czarny
Przygotowanie:
- Marchew kroimy w cienkie paski, pieczarki przecinamy na połówki, brokuła kroimy na możliwie jak najmniejsze kawałki. paprykę kroimy w średniej wielkości paski tak samo jak pora. ( leniwi mogą użyć chińskiej mieszanki warzyw mrożonych)
- Warzywa wrzucamy na woka, dodajemy pieczarki i grzyby mun oraz pędy bambusa. Dodajemy dwie duże łyżki sosu teriyaki i łyrzeczkę świerzo mielonego czarngo pieprzu.
- Całość dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie należy gotować całość bez przykrycia aż do zredukowania sosu
Smacznego ! i !
świetnie wygląda, smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuń